Framtidens loppisfynd

26Apr11

Det vi har framför ögonen idag blir framtidens loppisfynd. Vad är det då som våra barnbarn kommer att jubla över när de finner på loppis? Den som det visste. Men jag gör ett försök att gissa!

Först en utemöbel av Björn Dahlström Kaskad för Nola. Man har säkert tur om man kommer hitta den på loppis. Nypris är 4800 kr. Den andra stolen är Ikeas PS Vågö av Thomas Sandell. Han formgav den 2001. Den har Ikea tagit upp i sortimentet igen efter att den varit borta några år. Den har redan hunnit säljas relativt dyrt på Tradera. Nypris är 199 kr.

Jakob Solgren (f 1976) är ny designer för Kosta Boda. Hans första produkter är ljusstakarna Hills med bulliga, vänliga former och de fungerar precis lika fint som skulpturer. Mjuka som kullar och moln i bubbelgumfärger. Hills är platsen där regnbågen aldrig försvinner… Han är inspirerad av typ My little pony. Nypris ca 900 kr/st! Man kan se barnbarnen framför sig när de helnöjt har hittat alla fyra färgerna på loppis.

Den lilla porslinsboxen är från Rörstrand. Det är den kända modetecknaren Lovisa Burfitt som har fått chansen att dekorera. Det finns fler delar i serien Mademoiselle Oiseau att samla på. Nypris ca 400 kr.

Apropå Lovisa Burfitt så har hon gjort ett örngott för HM Home också. Jag tror hon är tillräckligt tidstypisk för att stå sig som loppisfynd om sisådär 40-50 år. Nypris 129 kr.

Till sist en kaffekopp som Nespresso tagit fram. Ni vet Nespresso med det totalt obegripliga konceptet med typ inga butiker och kaffe nerpulat i små kapslar. Men om ett halvsekel kommer man nog tycka att detta är kult och lite smågalet. Kaffekopparna ingår i en serie som heter Ritual och är formgivna av den kända franska inredaren och möbeldesignern Andrée Putman (f.1925) och hennes dotter Olivia Putman.  Kopparna är faktiskt snygga! Nypris 220 kr för 2.

Vad tror ni? Är detta framtidens loppisfynd?

Annons


2 Responses to “Framtidens loppisfynd”

  1. 1 AL

    Jag tror definitivt att Lovisa Burfitts saker kommer att vara populära loppisfynd om några decenier.

  2. ja det tror jag oxå. Tidstypiskt för 2010-talet!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s