Kvalitet i Karlstad

21Aug11

Hammarö Auktionsverk har kvalitetsauktion den 27 augusti och här var vad jag fann.

Vasen Negro av Ingrid Atterberg för Upsala-Ekeby. Den är 24 cm hög. Många samlar på serien men ännu har ingen fått ändan ur och lagt ett bud.

Glasvas av Mona Morales -Schildt med en ovanligt härlig lyster. Iallafall på bild. Ur serien Ventana för Kosta. Tänk att samla några sådana här i olika färger! Högsta bud just nu 325 kr. Vasen är 12 cm hög

Den fantastiska gasellen från Upsala-Ekeby är hela 50 cm hög och är designad av Vicke Lindstrand. Högsta bud just nu 3600 kr.

En hederlig pinnsoffa som glädjer vilket kök som helst. Jag vet inte något om modellen men den är enligt uppgift från Edsbyverken. Högsta bud just nu 325 kr.

Lite kul barnmugg med Musse Pigg. Den är 8 cm hög och den är faktiskt tillverkad på Rörstrand. Någongång i mitten av förra seklet får man förmoda. Ingen har visat intresse. Ännu.

En rolig gamliknande skrivbordslampa från Luxo. Modellen heter Heron men kallas också gamen eller hägern. Höjd 64 cm. Ingen har lagt bud ännu.

Annons


2 Responses to “Kvalitet i Karlstad”

  1. Du gissade helt rätt angående mitt auktionsköp. 😉 Tack för tipset, hade aldrig hittat det utan dig! Och jag har bara bra saker att säga om Hammarö, de var väldigt trevliga och tillmötesgående. Så nu är jag allt sugen på Negro-vasen…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s