Nytt på Formex

23Jan12

Igårdagens inlägg gjordes en retrospaning på Formex. Idag ska jag visa vad jag gillade av det nya. Det är inte mycket som passerar nålsögat kan jag säga.

Vi börjar hos min kompis som driver företaget Berit tillsammans med sin syster. De designar själva och tillverkar i Indien. Stilen passar inte riktigt hemma hos mig men montern var en riktig färgboost och loggan är helt underbar. Glatt och fantasifullt och jag håller verkligen tummarna för att det går bra! Kolla den gulgröna runda kudden! Grym.En annan monter som var väldigt stilig var Design House Stockholm. Men prylarna har man ju sett förr… Säkra kort.

Vilka saker gillade jag då…………. Börjar med Dixie som hade fått in en fullträff. Deras brickor och kuddar stack verkligen ut bland alla 1000-tals andra kuddar och brickor. Det är bara att gratulera. Vill man ha ett minne från 2012 så köp en sådan bricka.

Dixie hade också pappersmodeller man fick bygga själv. Oemotståndliga. Enkelt o dekorativt.

Men den riktigt stora behållningen var den isländska keramikern och designern Thora Finnsdottirs alster Ceramic tales. Så fint. Hon är verksam i Danmark. Det är onekligen lite av saga över hennes alster. Sammetslen och matt keramik i spännande former.

Till sist något av mer praktiskt karaktär. Elkablar av textil i en uppsjö färger, både enfärgade och mönstrade, från NUD Collection. Fram för snyggare elprylar! Nästa steg är verkligen att utveckla stickproppar och elluttag. Mindre, smäckrare och fler färger tack.

Allt från Formex denna gång!

Annons


One Response to “Nytt på Formex”

  1. vilken fantastisk keramiker!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s