Mera glas….

24Jan12

Här kommer mera glas från auktionen den 24-25 januari hos Gomér & Andersson (se inlägg 21 januari). Först ut ut är glas ur serien Strikt av Bengt Orup som han formgav för Johansfors glasbruk. Här kan man få en rivstart på samlingen. Utropen ligger mellan 300 och 2000 kr. Eftersom många samlar på serien så drar ofta priserna iväg.

Bengt Orup (1916-96) blev 1952 konstnärlig ledare för Johansfors glasbruk där han var verksam fram till 1962 och senare även 1967-1973. Han formgav vardagsglas, såsom serviser (ett 100-tal), skålar, vaser, karaffer. Åtskilliga har blivit klassiker som exempelvis Strikt som är den absolut största av hans serier. Den kom 1953.

Vidare ropas delar ur andra glasserier ut som jag inte vet vad det är. Utropen ligger mellan 300 och 500 kr.  Formen och färgen är helt ok.

Är det någon som kan tala om var de kommer ifrån?

Annons


3 Responses to “Mera glas….”

  1. Mycket fina men jag vet inte om det är något jag skulle våga samla på. Tycker de känns så ömtåliga och med tanke på hur dyra de är vill man inte råka slå sönder ett i disken….
    Har i alla fall tre av de höga glasen som jag fick för lite mer beskedliga 60 kr styck men funderar på att sälja eftersom jag aldrig vågar använda dem.

  2. Jag känner inte igen de andra glasen. Ja det är lite tufft när glasen är alldeles för ömtåliga och man knappt vågar använda dem. Syftet förloras ju då på något sätt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s