Möbelmässan

09Feb12

Var en sväng på Stockholm Furniture Fair i Älvsjö igår. En riktig energiboost 🙂 Verkligen jättekul!Samlade förstås så många kataloger som jag orkade bära. Hade inte jättemycket tid men om ni ska dit så kan jag rekommendera att begränsa er till högra halvan av hall A. Där finns det man vill se! Där finns inga ställbara skinnsoffgrupper med massagefunktion, ingen shabby chic-inredning eller möbler i New Englandstil.

Bara själva montrarna är påkostade och kul att se! Nedan en bild på Muutos monter.Materias monter med sina stora vita ballongträd var häftig.

Marimekko har inte så svårt att få till en färgglad monter.

Asplund tar fram egna möbler. Alltid vitt och stramt. Gillar dock formen på sideboardet och klädhängaren. I förgrunden ett bord med marmorskiva. Marmorbord ska man hålla utkik efter på loppis!

Bisleys byråer blev man ju verkligen sugen på.

Pinnstolar på Stolab. Förr stod pinnstolar i drivor på loppisar. Inte längre.Gubi hade många fina saker i sin monter.Blå stations monter var också iögonfallande. Men många fler fanns…..


Nola har jättefina utemöbler!

Snygg loungefåtölj från Skandiform av Claesson Koivisto Rune.

Retroinspirerad soffgrupp som jag inte kommer ihåg varifrån var den kommer ifrån.

2012 firar Gunilla Lagerhem Ullberg 25-årsjubileum som chefsdesigner hos Kasthall och har även i år fått Elle Interiörs Designpris 2012. Hennes senaste matta är inspirerad av pressade blommor. Snygg tycker jag.

Snygga klädhängare i telegrafstil från Källemo. Erika Lagerbielke har designat.

Till sist bilder från den mest spektakulära montern. Det är Bolon som står bakom den. Bolon är en svenskt golvmaterialföretag. Montern har den kände franske arkitekten Jean Nouvel tagit fram. Jag tror det är han själv som återfinns i plast på golv väggar och tak i montern.Imorgon kommer mer ……………

Annons


3 Responses to “Möbelmässan”

  1. Jag kommer precis hem från möbelmässan och ser dina trevliga inslag. Ja visst var det mycket fint.

  2. Nu blev jag inspirerad…kanske en tur till mässan, så många fina saker på dina bilder.

  3. I couldn’t resist commenting. Well written!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s