Fyndfredag

23Mar12

Välkända antikaffären Apollo Antik på Tegnergatan 5 i Stockholm ska stänga. För gott efter nära nog 50 år. Alla varor är nedsatta med 50%. Det betyder tyvärr inte att det är billigt men ändå…. Upptäckte detta i morse när jag passerade och var bara tvungen att göra en snabbkoll. Så klart kom jag ut med en sockerströare som jag absolut behövde. Not.


Den är av Wilhelm Kåge ur serien Bungalow tror jag. Det är Gustavsberg. Har bara en assiett ur serien tidigare men ströaren klarar sig bra själv. Som synes blir det dock svårt att få sockret att stanna kvar i den!

Apollo Antik var en större butik en vad jag trodde med ett ganska stort källarplan. Om ni går dit så förvänta er inga fynd men det går bra att komplettera porslin där. Det finns mängder! Här kommer några usla mobilfoton för att ge er en uppfattning.

Det finns en hel del att titta på men mycket är förstås typ från förra sekelskiftet och inte så jättekul. Men det finns annat också som synes på bilderna!

Annons


6 Responses to “Fyndfredag”

  1. Såg du något Gustavsberg Colorado?

  2. Oj vad mycket grejor! Synd bara att det verkar vara lite för dyrt….

  3. ah, där skulle man ju varit. var det priser som antikaffärer brukar vara, dyra liksom, eller verkade de ha höjt dem för att sedan ”dra av” halva priset?

    • Oj svårt att säga. De ska stänga till sommaren och jag tror inte de höjde priserna innan de drog av 50%.däremot så var priserna tidigare mycket höga. Pratade med en stamkund som också ty te att priserna nu kändes mer rimliga. Som sagt, låg fyndfaktor men å andra sidan bättre grejor än loppis. Värt ett besök!

  4. Är ett fantastiskt ställe, undrar varför de stänger? De är det perfekta stället att komplettera på men som du säger men mycket äldre serviser och dekorer. De hade en trevligare butik ovanför Birgerjarlsgatan förr där sortimentet var intressantare(och billigare) men den stängdes för flera år sedan. De brukade även ha ett imponerande smyckessortiment!!! Jag har jobbat runt hörnet och var tidigare där jätteofta men nu är det ett riktigt långt tag sen sist!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s