Retro på auktion

27Maj12

Nu har Gomér och Anderssons auktionskatalog skannats av. De har auktion 29-30 maj. Auktionshuset finns rent fysiskt i Linköping ifall ni undrar. Här är några godbitar ur katalogen. Högsta bud just nu är angivet inom parentes.

Två våder i sammet (220×125 cm) av Astrid Sampe för Triva Design. Mönstret heter Windy way. Just nu kanske inte tunga sammetsgardiner är så lockande men ett, tu, tre är det höst igen och man längtar efter att ha varmt och mysigt inne. (500 kr).

58 delar av den kända bestickserien Thebe av Folke Arström för Gense. Det är bara att chansa. Ett utrop på 500 kr blir mindre än 10 kr per del. Vill ni se vilka delar som finns i serien så titta här.

En burk från Jie Gantofta, Anita Nylunds Vår lilla stad, och en sillburk från UE Gefle. Båda dekorativa! (300 kr).

Ett gäng färgglada vaser m m från Flygsfors. Lyser upp tillvaron. Den som köper partiet kanske har lust att sälja den lilla orangea hundbensvasen till mig? Skulle passa bra i en samling jag har! (500 kr).

Ett gäng emaljskålar från Kockums. Närmare bestämt 13 st. Vissa skador. (300 kr)

Fina vasen Spiral av Ingrid Atterberg från Upsala-Ekeby. Det är en golvvas på 55 cm. Modellen började tillverkas 1951. Vill ha. Vill ha. Vill ha! (1000 kr).

En Kobratelefon i favortitfärgen RÖD. Inte dum. Fast funkar den? (300 kr).

Till slut en möbel faktiskt. En fladdermusfåtölj. Men låt inte lura er. Det är en dockskåpsvariant! Men ganska cool sådan. (300 kr).

Annons


5 Responses to “Retro på auktion”

  1. vill vill vill också ha spiral-vasen! det kanske man kan fynda en, man vet aldrig! syftade på paprikan jag hittade förra sommaren ju! ibland har man makalös tur..

  2. 3 Lybtar

    Det finns så mycket fräcka dockskåpsmöbler. Men de är ju svindyra,.

  3. Så snyggt alltihopa. Kul med fladdermusfåtäljen jag har en sådan fast i röd galon, dags att leta fram den från min barndom.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s