Myrorna gör om vårt vardagsrum

24Feb11

Nu känner jag inte längre för att få mitt vardagsrum att bli ”art deco”.  Nu är det ingen stil alls som gäller. Bara det är kul saker från 1900-talet. Jag gillar särskilt sådana saker som ingen fattar att de kommer att bli heta. Sånt som folk i allmänhet tycker är fult.

Kolla lampan jag köpte igår på Myrorna  i mässing och glas. Jättetung. Svensktillverkad. Gissningsvis 1960-70 tal. Det roliga är att jag betalade 450 kr för den vilket är ganska mycket men originalprislappen satt kvar och på den tiden kostade den 462 kr. Det var en hel del då. Antagligen. Det märks att den är av ganska god kvalitet. Observera att mässing är det som gäller just nu!

Sedan slog jag till på ett soffbord för 350 kr också. Ett glasbord från 70-talet med en grågrön tjock glasskiva. Benställningen är i valnöt (tror jag) och benen avslutas med de för 70-talet så karäktäristiska klothjulen. Precis som om man rullar runt ett soffbord! Bordet är i väldigt gott skick. Får se bara om jag står ut med alla kladdiga barnhänder! Men garanterat att glasbord är en trend som kommer snart!

Tack så mycket till min man som går med på alla galna inredningsidéer och hjälper min att frakta grejerna.

Annons


8 Responses to “Myrorna gör om vårt vardagsrum”

 1. Hahaha… Jag har ett tv-rumsbord med klothjul som jag köpte just för att vi alltid skjuter runt vårt bord i tv-rummet! =)))) Döpraktiskt i en familj där vi ofta fikar och äter frukost framför tvn….. Galna inredningsidéer är roligt! Kul att inte alltid vara som alla andra och efter mallen….

 2. Alltså de där tunga lamporna har något. Har själv stått och fingrat på sådana litet fascinerad.

 3. Den där taklampan var riktigt härlig. Så tunn och enkel i basen och så med de härligt maffiga glasen som säkert ger ett fint sken.
  Fina fynd du gjort, förstår att du inte kunde låta bli! 🙂

 4. Skulle ljuga om jag skrev:

  Oh , vilken läcker lampa!!!

  Men jag måste hålla med om att den är fulsnygg. Kanske är det just detta som blir morgondagens heta inredningspryl. Gäller ju att ligga steget före.

 5. Sååå fräck lampan är!!! Visst är det härligt att ha hjälpsamma äkta män!? =)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s