Retroinspiration

16Okt11

Har skannat igenom Norrköpings Auktionsverks webbauktion för att hitta lite retroinspiration. Här ovan är en ljusstake som är grymt snygg. Det står i katalogen att det sannolikt är Karlavagnen av Piet Hein. 1950-tal i mässing. Det är ju troligt att det är det. Piets tanke var att det skulle se ut som stjärnbilden Karlavagnen när ljusstaken är tänd. Den nytillverkas i stål och kostar typ 4500 kr. Här är buden uppe i 400 kr (22 okt).

Snygg och tät ryamatta. 60-tal. Ingen har bjudit än så passa på! (21 okt).

Ett Trivabord i teak från NK. Formgivare är Kerstin Hörlin Holmqvist. Det är lite litet typ 50 cm högt och 50 cm i diameter. Men det är snyggt på bild. Högsta bud just nu är 600 kr (22 okt).

Det är första advent fortare än vi anar! Så slå till på denna advenststake Matilda av Lisa Larson för Gustavsberg. Någon förutseende person har bjudit 400 kr (23 okt).

Det här bordet är det inte många som vill ha. Just nu. Men det är bara en tidsfråga innan dessa blir superpopulära. Sanna mina ord. Underredet är av mässing. Snygg form. Skivan är av onyx. Kunde ha varit snyggare form. Någon har satsat hela 100 kr (20 okt).

Annons


5 Responses to “Retroinspiration”

  1. Åh, den lilla adventsgrisen är så söt! Skulle gärna ha en men jag tror att jag måste införa ett adventsljusstake-stopp hos mig…

  2. haha, du har helt rätt! det är ju nu man borde lägga pengar på sådant som garanterat blir populärt sen. som 80-talsdesignat, till exempel. men vart ska man få plats med allt, när man knappt får plats med det man faktiskt vill ha framme? 🙂

  3. tänk ljusstaken ovanpå trivabordet ovanpå ryan, snyggt som tusan! vad fin ryan var i färgerna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s