Hjorths furumöbler – Bukowskis vs Sthlms Auktionsverk

24Okt13

Skrev för några dagar sedan om Axel Einar Hjorths rustika furumöbler som bjöds ut i mängd både på Bukowskis Moderna och Auktionsverkets Moderna. Läs förra inlägget här. Auktionerna genomfördes tidigare i veckan och här är resultatet. Ett inte alltför smickrande resultat för Stockholm Auktionsverk. 8805843_bukobjectSoffan Lovö Utrop 15-20 tkr. Klubbades för 140 tkr. (Bukowskis)8783886_bukobject En fåtölj Lovö. Utrop 10-12 tkr: Klubbad för 60 tkr (Bukowskis).

En fåtölj Lovö med dynor i samma tyg som soffan på bilden ovanför. Utrop 10-12 tkr. Klubbad för 90 tkr (Bukowskis)

8783884_bukobject 4 stolar Lovö. Utrop 20-25 tkr Klubbades för 85 tkr. (Bukowskis).

5 stolar Lovö . Utrop 25-30 tkr. Klubbades för 125 tkr. (Bukowskis)8783902_bukobject Bord Sandhamn. Utrop 10-12 tkr. Klubbat för 105 tkr. (Bukowskis).
8783915_bukobject Pall Utö. Utrop 4-5000 kr. Klubbat för 30 tkr. För en pall!!!!!!!! (Bukowskis).
8783980_bukobject En soffa Utö. Utrop 15-20 tkr. Klubbades för 105 tkr (Bukowskis).

En soffa Utö. Utrop 15-20 tkr. Klubbades för 30 tkr. (Stockholms Auktionsverk)8783981_bukobjectEtt par karmstolar Lovö. Utrop 12-15 tkr. Klubbat 75 tkr.(Bukowskis). 32,5 tkr/st

Åtta karmstolar Lovö. Utrop 25-30 tkr. Klubbat 240 tkr (Bukowskis). 30 tkr/st

En karmstol Lovö. Utrop 8-10 tkr. Klubbat 15 tkr. (Stockholms Auktionsverk) 15 tkr/st
8783983_bukobjectBordet Utö. Kanske den mest kända furumöbeln av Hjorth.

Ett bord Utrop 30-60 tkr. Klubbat för 105 tkr (Bukowskis)

Ett bord Utrop 30-60 tkr. Klubbat för 130 tkr (Bukowskis)

Ett bord Utrop 40-50 tkr. Klubbat för 85 tkr (Stockholms Auktionsverk)

Ett bord Utrop 50-60 tkr. Klubbat för 44 tkr (Stockholms Auktionsverk) Utropspriset måste vara en tankevurpa hos Auktionsverket. Bordet ser ut som om någon slipat bort den ursprungliga syrabetsningen.

Ett bord  Utrop 40-50 tkr. Klubbat för 52 tkr (Stockholms Auktionsverk) Detta bord är mörkbetsat.

Man kan ju konstatera att hajpen håller i sig vad gäller Hjorths furumöbler. Det blir ju fantasipriser. I alla fall när de ropas ut av Bukowskis. Stockholms Auktionsverk kanske kan slå sig för bröstet för att de hamnade närmast utrop men jag tror inte att någon säljare är jättenöjd med Auktionsverkets prestation.

Varför hamnade Auktionsverket då så långt efter konkurrenten vad gäller priser? Det kan ju bero på möbelns skick (gäller två av borden på Auktionsverket) men den stora förklaringen, tror jag, är att kundgruppen är internationell. Vilket auktionshus av de två har då satsat på internationell marknadsföring??? Det är ju ganska uppenbart Bukowskis. Man kan förledas att tro att bara katalogen ligger ute på nätet så flockas all världens köpare. Så är det uppenbarligen inte. Intressant.

Tänker också på när jag var på visningarna i helgen. Jag la då ut bilder på Instagram. På Bukowskis kunde man naturligtvis tagga bilden med ”Bukowskis” och det dröjde inte många minuter förrän de även likat bilderna. Det här fanns ju inte alls på Auktionsverket. Gick inte att tagga och ingen likade. Proffsigheten haltar på Sveriges äldsta auktionshus.

Mina instagramproblem är dock av mindre karaktär. Stackars de säljare som lämnade sina furumöbler på Stockholms Auktionsverk! De kunde ha tjänat 2-3 gånger pengarna om de bara insett den internationella marknadsföringens betydelse.

Annons


One Response to “Hjorths furumöbler – Bukowskis vs Sthlms Auktionsverk”

  1. Furummöbler för hutlösa priser som jag häpnar! oj oj oj…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s